Stránky

úterý 18. října 2016

....a dnes konečně ta slíbená krůtí sekaná....je výborná, lehká a když zbude, dá se velice dobře využít i na hamburger, ale to už je zase jiný recept, o něm někdy příště....

KRŮTÍ SEKANÁ

INGREDIENCE:
Ø  1 kg krůtí prso
Ø  4 vejce
Ø  3 stroužky česneku
Ø  sůl, pepř, majoránka
Ø  100 g másla

Krůtí maso nameleme s česnekem, (melu 2x aby bylo opravdu jemné). Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, 1 vejce a pečlivě proděláme (nepřidávám ani mouku ani strouhanku, je to pouze čisté maso). Nejlépe se mi pracuje na pracovní desce jemně pomoučené hladkou moukou.
3 vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme slupku.
Z promíchaného masa uděláme váleček. Doprostřed vmáčkneme vejce a vložíme do pekáčku. Osobně na dno dávám buď řapíkatý celer, mrkev, nebo když chci udělat rodince radost, nakrájenou klobásku. To proto, aby se sekaná nepřilepila na dno a neudělala tvrdou kůrku.
Zalijeme hrnkem vody a přidáme máslo.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 1,5hod. Posledních 10 min zvýšíme teplotu na 220°C aby se sekaná opekla do růžova.

DOBROU CHUŤ!!!

Je to velice rychlý, jednoduchý recept a s vhodnou přílohou i málo kalorický a dobře stravitelný oběd či večeře.




Žádné komentáře:

Okomentovat